'Den giftfria trädgården'

Gifter vill väl ingen ha in i sin trädgård, allra minst i trädgårdslandet. Men hur gör man då för att hålla ohyran i schack eller få största möjliga skörd utan onaturliga medel?

Den giftfria trädgårdenTitel: Den giftfria trädgården

Författare: Niklas Kämpargård

Förlag: Ica Bokförlag

Utgiven: 2010

ISBN: 978-91-534-3339-2

 

Tror du att du har en giftfri trädgård? Om du inte använder bekämpningsmedel  eller gödslar med konstgödsel blir svaret förmodligen ”ja”. Niklas Kämpargård vill däremot öppna våra ögon för en massa fallgropar i trädgården, som faktiskt inte är så oskyldiga som vi kan tro. Ekologisk odling handlar om mångfalden i trädgården vilket författaren vill poängtera.

Boken är upplagd som en traditionell trädgårdsbok med kapitel för planering, förberedelser och odlingstips för olika grödor. Här finns förslag på hur skörden ska tas tillvara, och givetvis även kompostens skötsel. Till och med vilken gräsklippare du bör välja finns behandlat. Kämpargård tar upp många olika arter som hallon, tomater, körsbär, och beskriver ingående vilka sorter som är härdiga och friska, samt vilka skadegörare som är vanliga och hur man bekämpar dem på ett ekologiskt sätt.

Boken är full av härliga trädgårdsbilder av författaren själv och den fungerar bra som uppslagsverk. Du behöver inte läsa den från pärm till pärm för att använda den, även om jag gärna gör det ändå. Det känns tryggt att ha ’Den giftfria trädgården’ i handen när jag ska välja vilken sort potatis jag ska sätta i år.

TEXT & BILD: Nathalie Stridsberg, GartneriNathalie          

Publicerad: 2011-04-26

 

Har du läst denna bok? Vad tyckte du om den? Lämna en kommentar här nedan.