Äppelmarknaden i Kivik 2010

Den 25-26 september är det dags för Äppelmarknad i Kivik. Förutom avtäckning av den traditionella äppeltavlan, uppträder en lång rad kända artister på Hamnplan i Kivik.

TEXT & BILD: Kiviks musteri

Äppelmarknaden startade i blygsam skala för över 20 år sedan för att lyfta fram den lokala fruktnäringen på Österlen. Den har vuxit stadigt och är nu ett av de mest kända turistevenemangen i Skåne. Årets upplaga är den 23:e i ordningen. Förra året kom över 20 000 besökare.

En anledning till framgångarna är den äppeltavla som varje år görs av Emma Karp Lundström. Förra året hette motivet "På lösdrift i Äppelriktet". Då var tavlan 108 m2 stor och bestod av mer än 35 000 äpplen och 70 000 spik. 

På årets Äppelmarknad uppträder bland andra Nanne Grönwall och Calle Kristiansson, finalist i Idol. Konferencier är Lasse Kronér. För alla barn underhåller Rockis & Poppis från scenen.

Man kan dessutom besöka Buhres Fisk på Hamnplan. Byggnaden brann ned till grunden för ett halvår sedan, men butiken står nu färdigt för att ta emot besökare. 

Hela programmet hittar du här.