Bokreleaser på Skånsk trädgård 2010!

Två sprillans nya trädgårdsböcker lanserades på Skånsk trädgårdsmässa.

TEXT & BILD: Karina Brozinic

 

Peter Englander”Livet i solen – skapa din egen Medelhavsträdgård”

Peter Englander lanserade sin andra bok på temat medelhavsträdgård. Den är en utveckling av den första boken, och bygger på mer handfasta råd om hur man kan förvandla en traditionell svensk trädgård till en lättskött sydländsk miljö. I montern visades praktiska exempel upp i en miljö som tagen från en Siciliansk bakgård. Jag fick med mig ett signerat exemplar, där solen strålade ut från sidorna mellan pärmarna.

 

Eva Robild och Annika Christensen”En lisa för själen”

Eva Robilds åttonde bok och fotografen Annika Christensens andra. Glada stod de och signerade boken som gick åt direkt. En lisa för själen är en bok om trädgården som terapi och friskvård. Missade du dem finns flera chanser träffa dem och få boken signerad, bl a på Nordiska trädgårdar. Du kan beställa signerat exemplar från Robilds blogg 'Med fingrarna i jorden', samt där se kalender för föredrag. Annika Christensen har förärats ett frimärke. Det ska avtäckas på Nordiska trädgårdar. Läs mer på Christensens blogg 'Naturliga ting'.

Jag är glad för dessa bokreleaser som livar upp mässan. Trots att Hamrelius bokhandel hade en bokmonter, samt att Bok-klippet i Göteborg hade monter i Hem&Villa-delen, så saknade jag de internationella trädgårdsböckerna. Och jag som handlar mina böcker till största delen på Internet, blev inte imponerad över mässpriserna. Mycket vill ha mer, heter det…

Trädgårdsböcker på mässan