Tusen Trädgårdar 2010

Nu bjuder Riksförbundet Svensk Trädgård tillsammans med Trädgårdsriket in till Tusen Trädgårdar söndagen den 8 augusti 2010.

TEXT: från Trädgårdsriket

Så här skriver de själva om arrangemanget:

Vi vill ställa trädgården i fokus och skapa en dag då inspiration och kunskap kan delas av riktigt många. Trädgårdsföreningar kan få nya medlemmar och människor i allmänhet kan upptäcka hela trädgårdsvärlden. Det ska vara en mångfaldens trädgårdsdag då vi har möjlighet att lära om trädgård, att visa och se trädgårdar, att upptäcka vårt gröna kulturarv, att skapa trädgårsdmöten och att få ännu fler intresserade av vår passion – trädgård.

Alla är välkomna!

Inbjudna är medlemmarna i Riksförbundet Svensk Trädgård och alla andra som är en del av trädgårdssverige: stadsparker, friluftsmuseer, botaniska trädgårdar, kyrkogårdar, slotts- och herrgårdsparker, plantskolor, handelsträdgårdar, koloniträdgårdar, skolträdgårdar, trädgårdar vid hembygdsoch bygdegårdar – alla är välkomna att delta!

Men min trädgård är väl ingenting att se?

Om en trädgård är betydelsefull för sin ägare kan den också betyda något för andra. Den lilla oansenliga trädgården kan för vissa besökare vara en lika stor upplevelse som den bländande superträdgården. Därför handlar den här dagen om att visa mångfalden.

Kommer din trädgård vara med?

Läs mer och anmäl dig på respektiver hemsida:

Trädgårdsriket och Riksföreningen Svensk Trädgård