'A Passion for Plants'

Ingen nation är så passionerad om sina trädgårdar som de brittiska och ingen organisation har bekräftat denna passion mer än Royal Horticultural Society.

A Passion for PlantsTitel: A passion for plants
Behind the scenses at the royal horticultural society

Författare: Carolyn Fry

Förlag: BBC Books

Utgivning: oktober 2007

ISBN-10: 1846072395
ISBN-13: 978-1846072390

Språk: Engelska

 

I denna bok tar författaren med oss bakom kulisserna på Royal Horticultural Society, för att titta på den enorma mängd av arbete som bedrivs av dess många engagerade medarbetare och medlemmar. RHS är en stor brittisk institution, berömd för sina vackra trädgårdar i Wisley, Rosemoor, Hyde Hall och Harlow Carr, och dess spektakulära trädgårdsshower så som i Chelsea, Hampton Court och Tatton Park. RHS går i bräschen för de förändringar som påverkar våra trädgårdar i dag. Vi får inte bara en inblick i trädgårdarna, utan får även träffa människan bakom trädgårdarna. Det är både ett möte med trädgårdsmästarna och experterna, som eldsjälarna och volontärerna. Överdådigt illustrerad med härliga fotografier, ger den här boken ett levande porträtt av trädgårdslivet.

Om författaren

Carolyn Fry är författare och journalist, som specialiserat sig på forskning, bevarande, naturhistoria och äventyrsresor. En tidigare redaktör för 'Geografiska' (RGS utgivare) hon är en bidragande faktor till 'Kew magazine', 'BBC Wildlife', 'The Times' och 'New Scientist' bland andra, samt ledamot av Royal Geographical Society.

TEXT & BILD: Karina Brozinic

Publicerad: 2010-02-10

 

Har du läst denna bok? Vad tyckte du om den? Lämna en kommentar här nedan.