'The Vertical Garden'

Gröna väggar är ett modernt trädgårdsbegrepp. I alla fall när man syftar till vertikala odlingar. Fransmannen Patrick Blanc är den främsta gurun och frontalfiguren frö grönskande prydnadsväggar.

The vertical gardenTitel: 
The Vertical Garden;
From Nature to the City

Författare: 
Patrick Blanc
Véronique Lalot

Förlag: W. W. Norton & Co

ISBN-10: 0393732592
ISBN-13: 978-0-393-73259-7

Språk: Engelska


Patrick Blancs botaniska gobelänger i privata och offentliga platser runt om i världen lämnar ingen passerande oberörd. Hela 192 sidor täcks av vackra foton av hans vertikala mästerverk som Marithé & François Girbaud boutique in Manhattan, Quai Branly museet i Paris, akvariet i Genua, Siam Paragon köpcentrum i Bangkok, och 21st Century Museum of Contemporary Art i Kanazawa, Japan.

Vi får läsa om bakgrunden till skapandet av gröna väggar, med utgångspunkt av hans observationer av naturliga miljöer. Generöst tar han med oss bakom kulisserna och förklarar hur han skapar växtväggar med över tusen växter. Passionen för växtmaterialet, det arkitektoniska formspråket tillsammans med mängden grön massa, får mitt hjärta att klappa fortare. Detta är en exklusiv bok, en dyrare sådan. Kanske inget för amatörodlaren. Men en bok för att odla den gröna själen och hoppet om en i bokstavlig mening grönare framtid.

TEXT & BILD: Karina Brozinic

Publicerad: 2010-02-10

Vill du läsa mer om Patrick Blanc:
www.verticalgardenpatrickblanc.com

Har du läst denna bok? Vad tyckte du om den? Lämna en kommentar här nedan.