'Personliga radhusträdgårdar'

Den lilla radhusträdgården ger utrymme för att sätta sin personliga prägel. Bli inspirerad till att själv släppa loss på den lilla ytan.

Personliga radhusträdgårdarTitel:
Personliga radhusträdgårdar

Författare:
Christel Kvant

Förlag: Prisma

Utgivning: april 2009

ISBN: 978-91-518-4926-3

 

Tänker du som Christel Kvant gjorde att radhusträdgårdar är ”little boxes”. I boken delar hon med sig av den resa hon gjort i privatpersoners radhusträdgårdar. Hon öppnar upp en spännande värld som slår sönder våra förutfattade meningar om den lilla trädgården. Personliga radhusträdgårdar är en hyllning till den personliga mångfalden.

Första kapitlet berättar hur begreppet ”trädgårdsstaden” kom till under perioden 1905 – 1930. Denna period, som kom i skym undan när funktionalismen tog plats på scenen, anses idag vara en höjdpunkt i svensk arkitektur ur boende synpunkt. Vad kan vi lära oss och applicera på vår tids boende? Är köksträdgården och blomsterrabatten på väg tillbaka i vårt moderna samhälle? Du kan hämta inspiration till din lilla täppa, entrén eller varför inte delar av den stora trädgården. Christel besöker svenska som engelska trädgårdar. Hon ger tips om olika teman som är lätta att skapa själv.

TEXT & BILD: Karina Brozinic

Publicerad: 2010-02-10

Fler trädgårdsböcker av Christel Kvant:
Trädgårdens rum, 1999 (med Heidi Palmgren)
Trädgårdsmästarnas Sofiero - inspirerande odlingsråd för stora och små trädgårdar, 2001
Den lilla trädgården, 2003
Vår trädgårdsbok, 2005 (med Inger Palmstierna, m fl.)
Krukboken, 2007
Nya trädgårdens rum, 2008 (med Heidi Palmgren)

Har du läst denna bok? Vad tyckte du om den? Lämna en kommentar här nedan.