'Sommarblommor hela säsongen'

Du som gillar att komponera utifrån färg och form får riktlinjer för hur du enkelt kan förändra din trädgård från säsong till säsong.

Sommarblommor hela säsongenTitel:
Sommarblommor hela säsongen;
Arrangemang och odling för kruka och rabatt

Författare:
Lena Sofia Andersson
Eva S Andersson

Förlag: Bonnier Fakta

Utgivningsår: 2009

ISBN: 978-91-7424-002-3

 

Författarna förutspår att sommarblommor kommer att bli på modet igen. Vi har haft en trend av lättskött, perenner, gräs och bladväxter. Nu slår de ett slag för sommarblommorna, för variation och färgprakt i mängder.

Boken visar många fina och varierande typer av arrangemang, från krukor till rabatter, ängar och lundar. Vackra foton och lathundar hjälper dig att kombinera ettåringar med varandra, men även med de befintliga fleråriga växterna. Boken besvarar frågan om vad en sommarblomma är, och 150 växtbeskrivningar ingår.

Mycket inspiration finns att hämta för både nybörjaren och den vane odlaren. Handfasta råd om odling och skötsel, gödsling och användning. Den negativa trenden av användningen av sommarblommor är miljöaspekten, "slit och släng". Därför vill jag speciellt applådera kapitlet om att själv driva blommor från frön. Det är roligt, ekonomiskt och du kan slänga på komposten efter säsongen med gott samvete.

TEXT & BILD: Karina Brozinic

Publicerad: 2010-02-10

 

Har du läst denna bok? Vad tyckte du om den? Lämna en kommentar här nedan.